woensdag 15 april 2015

woensdag 15 april: Borobudur- Yogyakarta


Om 4 uur is iedereen uit de veren om de zonsopgang boven de vulkanen Merbabu en Merapi (actief) mee te maken vanop een uitkijkpunt. De nachtelijke geluiden van insecten, krekels en andere dieren in het dichtbegroeid bos worden stilaan vervangen door het gezang van de vogels. Er zijn flarden wolken die met een wisselend kleurenpallet verlicht worden door de opkomende zon, Matahari – het oog van de dag. Na het ontbijt (uitzonderlijk met messen!) zijn we rond 8 uur klaar voor het bezoek van het Boeddhistische tempelcomplex Borobudur. De gids vertelde in het Nederlands (!) over het leven van Boeddha, over alle hemels en de Nirvana, van de 'stupas'  en onthechting. Maar we zijn vooral te weten gekomen dat Dirk de meest wijze mens van de groep is !?
Rond 10 uur vertrekt de fietscaravan naar Yogyakarta. De hitte van de dag hangt reeds in de lucht. Het parcours loopt over vrij rustige wegen in perfecte staat, gemiddeld dalend maar toch vrij heuvelend. Rond de middag haalt de temperatuur 39C , de groep heeft lood in de benen en vordert langzaam. Maar het einde is in zicht. Rond 13.30 uur springt en deel in het zwembad om af te koelen.
We zijn allen veilig en zonder te veel kleerscheuren terug aangekomen in Yogyakarta. Morgen fietst een dapper groepje 'die-hards' de Merapi op (Jef, Ignace en Romain, begeleid en bevoorraad door Rik). De anderen doen het rustiger aan, met enkele bezoeken aan Yogya.
Vanavond staat cultuur op het programma: Het Ramayana ballet. Hopelijk houdt het ons nog even wakker.





 

1 opmerking:

  1. Decker, geeft diene kodak eens aan een ander, zodat we ook uw conterfeitsel eens zien !!!

    BeantwoordenVerwijderen