zondag 12 april 2015

Zondag 12 april: tweede fietsrit: van Yogyakarta naar Solo

Voor zonsopgang zorgt een flinke regenbui reeds voor verkoeling in Yogyakarta. Rond 7u20 vertrekken wij, via de groepsfoto, onder een stralende zon voor een afstand van ongeveer 90 kilometer: een bijna ‘biljart’ parcours. Na 1,5 uur bereiken we de Hindoe-tempel  Prambanan.

We vragen aan Brahma, Shivu en Vishnu een zorgeloze fietsdag. Dat was nodig, want er volgen 15 kilometer langs de zeer drukke hoofdweg richting Solo. Onderweg bezoeken we een retro-suikerfabriek uit de Hollandse periode (1860)die nog steeds in productie is n aangedreven wordt door stoommachines.
De door Zofia prima verzorgde picknick wordt door iedereen gesmaakt. Na het verlaten van de hoofdweg volgen we steeds rustiger wegen, met zoals het past op deze dag een ‘Paris-Roubaix’ strook van bijna twee kilometer.
Na een oponthoud voor een lichte bui geven enkele kilometers verder alle fiets-gps en het op en moeten we enkele keren de weg vragen.
Ook de Hindoe-goden laten ons in de steek want opeens valt het water met bakken uit de lucht. Twaalf waterkiekens bereiken rond 15u30 het hotel in Solo.
We verwennen onszelf met een massage. Voor velen onder ons de eerste keer, maar het heeft deugd gedaan!

Iedereen kent zijn plaats in het verkeer en is hoffelijk...




2 opmerkingen:

  1. Allé jullie laten zich duidelijk soigneren of ... masseren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is dan bij thuiskomst een massage uit gespaard, hè
    Jongens ( frans) Gr en geniet er nog van !!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen